Annons

Förbättrat IFK Hässleholm vann lätt

Sport • Publicerad 23 mars 2019 • Uppdaterad 10 december 2021
Theo Ekström gjorde IFK Hässleholms båda mål i första halvlek. Foto: Robert Rolf
Theo Ekström gjorde IFK Hässleholms båda mål i första halvlek. Foto: Robert Rolf

IFK-tränaren Jonas Jönsson var inte helt nöjd med sitt lag efter förra veckans träningsmatch mot Lunds BK, men efter lördagens match mot Olympic var det desto gladare tongångar.

– Vi är klassen bättre än dem i dag. Tyngre och bättre helt enkelt, och vårt djupledsspel fungerar bra, säger Jönsson som hade ägnat veckan åt att fokusera på de bitar i spelet som inte fungerade mot Lund.

Annons

Fick du de svar du ville ha på de bitarna?

– Ja, det tycker jag. I långa stunder spelar vi bra och trycker ner dem, sen hoppas jag så klart att vi kan vara bra ännu längre stunder. Men när vi tappar lite av trycket så är vi ändå så samlade att vi inte släpper till något, och det känns skönt. Vår lägstanivå är bra i dag.

Det han fick se var bland annat en het Theo Ekström som gjorde IFK:s båda mål i första halvlek, och i andra halvlek kom Waed Shaif in och låg bakom den halvlekens mål som gjordes av Mike Andrew och Abelto Ikose. Jonas Jönsson fick också se ett IFK som var lite snabbare och rappare än tidigare.

– Vi har släppt av lite på den fysiska belastningen så det går åt rätt håll.

Har du klart för dig hur ni ska spela när serien drar igång?

– Jag vet hur jag vill att vi ska spela, men vet inte vilka spelare som kommer att spela ännu. Det är väldigt jämnt om många platser så det kommer att bero på form och liknande, skulle tro att det hinner hända en hel del innan premiären, säger Jonas Jönsson som nu bara har en träningsmatch mot Eskilsminne kvar innan serien drar igång med bortamatch mot Berga.

– Det blir förhoppningsvis en bra värdemätare mot Eskilsminne. De har gjort det bra under försäsongen och förhoppningsvis kan de hjälpa oss att driva upp tempot ytterligare.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons