Annons

Bjuder in till naturbruksdialog

Osby Osby kommun bjuder in till medborgardialog på Naturbruksgymnasiet den 27 mars klockan 18.30. Då presenteras olika förslag på hur bostäder och rekreationsområde kan se ut.
Osby • Publicerad 25 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

I juni 2019 avslutar Naturbruksgymnasiet sin sista utbildning på naturbruksområdet.

Under 2018 tog kommunen, tillsammans med medborgarna, fram tre förslag på hur byggnader och kringliggande område skulle kunna användas och utvecklas.

Annons

I juni 2018 hölls en medborgardialog och därefter har tjänstemän och politiker arbetat vidare med förslagen som kom fram.

Efter att kommunstyrelsen nu fått ta del av projektgruppens rapport och förslag blev det en längre diskussion. Den mynnade ut i att merparten av ledamöterna i kommunstyrelsen ställer sig mest positiva till alternativ tre, det vill säga bostäder med rekreationsområde.

Därför gav kommunstyrelsen projektgruppen i uppdrag att titta närmare på och jobba vidare med alternativet om bostäder med rekreationsområde och olika variationer av det.

Naturbruksområdet rör och påverkar många som bor, lever och verkar i Osby. Det är därför en självklarhet att kommunens invånare, föreningar och näringsliv får möjlighet att vara delaktiga i processen.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons