Annons

Hotade med vapen – fick prejas av polisen

SÖSDALA/HÄSSLEHOLM Efter att ha hotat två kvinnor i Sösdala med ett vapen tvingades polisen preja deras bil i Hässleholm. Nu misstänks en man och en kvinna i 35-årsåldern för en lång rad brott.
Hässleholm • Publicerad 25 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Polisen fick en första påringning från Sösdala strax efter midnatt på torsdagskvällen, efter att en man hotat en kvinna med ett pistolliknande vapen på Byggmästaregatan. Ytterligare en kvinna ska ha hotats på Esplanadgatan, där paret, med vapnet i hand, också ska ha lyst in i en lägenhet med ficklampa.

När patrullen kom till Sösdala var paret inte längre kvar, men en stund senare, strax efter klockan ett, upptäckte polisen deras bil på Trebackalånggatan i Hässleholm.

Annons

När polisen försökte stoppa paret vägrade de dock stanna, så efter en kort biljakt fick polisen preja bilen för att få stopp på parets framfart.

I bilen återfanns då det vapen mannen ska ha viftat med i Sösdala.

– Vad det är för vapen kan jag inte säga, men hade det varit skarpladdat hade vapenbrottet de misstänks för varit grovt och därmed grund för häktning, men de misstänks för vapenbrott av normalgraden, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Paret, som båda är hemmahörande i Hässleholms kommun, greps och anhölls på natten, men släpptes igen på fredagseftermiddagen då det inte förelåg grund för häktning.

Misstankarna mot dem kvarstår dock – mannen är misstänkt för två fall av olaga hot, ofredande, vapenbrott, grov olovlig körning, narkotikabrott, rattfylleri, vårdslöshet i trafik och skadegörelse, efter att han ska ha brutit av antennen på en bil i samband med ett av hoten i Sösdala. Kvinnan är misstänkt för vapenbrott, olaga hot och för att ha lånat ut bilen till mannen och därmed tillåtit olovlig körning.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons