Oavgjort för Sverige efter rysare i Norge

Sport • Publicerad 26 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Sverige och Norge spelade 3-3 i en svängig match på Ullevål.

Hemmalaget inledde bäst. Efter dryga kvarten nickade Joshua King bollen i ribban. Sverige jobbade sig in i matchen och skapade ett par farliga chanser innan Norges ledningsmål. Viktor Claesson vek in framför mål och avslutade efter en halvtimmes spel, men skottet kom rakt i famnen på norska målvakten Rune Jarstein.

Norge tog ledningen i slutet av första halvlek. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet tofflade Björn Johnsen in 1-0 från nära håll i offsideposition, men domaren godkände målet.

Det blev en spännande avslutning. För i 69:e minuten fick Sverige straff. Jarstein gick rätt och räddade Andreas Granqvists straff, men returen tryckte Claesson i mål. En storspelade Jarstein stod några anfall senare för en vass reflexräddning när Quaison nickade från nära håll. Anfallaren hade mer att ge. I 85:e minuten avlossade han ett skott som styrdes i mål av en försvarare och på tilläggstid satte han 3-2. Det såg ut att bli tre tunga svenska poäng, men i matchens sista sekund kvitterade Norge efter en hörna.

Nästa uppgift för Sverige i EM-kvalet är hemmamatch mot Malta den 7 juni.