Från grossistens leksak till storbak
Det har gått 22 år sedan Teddy Martinsson stegade in på Bergendahls i Hässleholm för att sommarjobba. Då var han 18 år.
Han fortsatte därefter som säljare och försäljningschef inom East Import som då ägdes av Bergendahls. När Bergendahls sålde East Import övergick Teddy till att bli kategorichef för leksaker inom Bergendahls.
Surdegsbröd, frallor, wienerbröd, rågbröd, tårtor ja, listan kan göras lång på vad som framställs i bagerierna. Det handlar inte om bake off, utan här matas surdeg, här knådas degar, här jäses bullar och här åker nygräddade frallor bakade från grunden ut i butiken.
Teddy berättar att den senaste tiden varit både roligt och intensiv. Även om han är nöjd med den kvalitet som bröd och bakverk håller i bagerierna så finns det utvecklingsmöjligheter och saker som man kan vässa.
Han konstaterar att bakandet är ett riktigt hantverk. Ugnarna går igång automatiskt och är varma när bagarna anländer till jobbet. Då är även bröd och frallor förberedda dagen innan och satta på jäsning.
– Ett av mina egna favoritbröd är ett frukt- och nötbröd, berättar han.