Småsågarnas riksförbund hade årsstämma på Pappersbruket i helgen och passade bland annat på att besöka Lennart Bosrup och hans företag Ängavången Ekgolv i Bosarp.
Lennart Bosrup.
Thomas Thörnqvist i småsågarnas styrelse.
Småsågarna besökte Ängavångens Ekgolv.

Småsågarna på besök i Glimåkra

ÖSTRA GÖINGE/OSBY Småsågarnas riksförbund hade i helgen årsstämma i nordöstra Skåne. Besök på bland annat Ängavångens Ekgolv, Sinclairsholms slott och Wanås stod på programmet.

Sveriges Småsågares Riksförbund – eller kort och gott Småsågarna, som man kallar sig – är en ideell förening för alla som är intresserade av småskalig träförädling. Vid lunchtid i fredags anlände Småsågarna till Osby för vidare färd till Lennart Bosrups gård och Ängavångens Ekgolv.

– En stor fråga för oss är hur vi ska torka virket. Det är dyrt och vi funderar mycket kring hur vi ska kunna göra det billigare och enklare. Och där har Lennart idéer som vi kan ha stor nytta av, säger Thomas Thörnqvist i Småsågarnas styrelse.
Efter att ha synat Lennarts Bosrups verksamhet i sömmarna fortsatte man till Leif Juhlin för att ta del av hans verksamhet och hans historiska sågbänk i trä.

Kvällen och natten tillbringade Småsågarna på Pappersbruket i Östanå innan det på lördagen var dags att kika på friherre Johan Barnekows bandsåg, en Zenz Z 140S. Efter besöket på Sinclairsholms slott var Småsågarna på Wanås innan exkursionen avslutades med lunch och årsmöte på Pappersbruket.

Dagens fråga

Har du börjat handla julklappar?

Loading ... Loading ...