Annons

Facktopp: De slog dövörat till

Hässleholm Det stormar i skolpolitiken och de verbala värjorna viner mot intagningsstopp på gymnasieprogram. Lärarförbundet rasar nu mot att politikerna valt att slå dövörat till för deras förslag.
Hässleholm • Publicerad 3 april 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Kristina Rauer, Lärarförbundets ordförande i Hässleholm. Hon och hennes kollegor är både chockade och förbannade att Eva Andersson har tvingats sluta.                      Stefan Olofson/Arkiv
Kristina Rauer, Lärarförbundets ordförande i Hässleholm. Hon och hennes kollegor är både chockade och förbannade att Eva Andersson har tvingats sluta. Stefan Olofson/Arkiv

Kristina Rauer är ordförande för Lärarförbundet i Hässleholm.

Annons

Kristina Rauer är fullt införstådd med sparkravet, men är starkt kritisk till processen, som lett fram till gymnasiebesparingen.

Hon menar att om man ska genomföra besparingar måste beslutet grundas på en väl underbyggd utredning.

Nu blir det, enligt Kristina Rauer, lärarnas uppgift att minska skademinimeringarna i efterhand av beslutet.

Annons

– Politikerna måste se till att de beslut som fattas är realistiska och står i samklang med behoven, säger Kristina Rauer.

Vad vill Lärarförbundet göra istället?

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons