Annons

Hotade genom att blåsa rök i brevinkast

Hässleholm • Publicerad 3 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Misshandel, olaga hot, ofredande, stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse. Det är bara ett fåtal av de åtalspunkter som mannen stod till svars för.

I ärende efter ärende har Hässleholms tingsrätt funnit mannen skyldig. Endast när det gäller två ofredande i december och ett olaga hot i oktober i fjol frikänns mannen.

Annons

En av åtalspunkterna gällde ett olaga hot där mannen i början av december 2018 blåst in rök genom brevinkastet till en annan person, och sagt ”så här kommer det att se ut i lägenheten”. Till saken hör att mannen var en av två som stod åtalad för mordbranden i parkeringsgaraget på Norra Station ett år tidigare. Mannen dömdes i tingsrätten, men friades i hovrätten.

Mannen har i förhör konstaterat att han var alkoholpåverkad vid tillfället och inte minns att han ska ha blåst någon rök eller uttalat några hot.

Tingsrätten anser att det är högst förståeligt att kvinnan, med tanke på mordbrandsåtalet, fruktade för sin egen säkerhet.

Enligt tingsrättens bedömning motsvarar de begångna brotten ett straffvärde på ett års fängelse, och rätten finner ingen anledning att frångå den strafflängden.

Mannen har suttit häktad sedan mitten av februari, och ska fortsätta sitta häktad i väntan på att domen vinner laga kraft. Detta på grund av risken att han annars återfaller i brottslighet i väntan på att straffet kan verkställas.

Jämte fängelsestraffet ska den dömde mannen dessutom betala skadestånd på totalt 61 119 kronor till nio olika målsäganden.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons