Osmidig efterhandskonstruktion

Med anledning av Mikael Koenens (L) uttalande i NSk känner vi i SD att vi vill bemöta den kritik som riktas mot barn och utbildningsnämnden (BUN). Det var inte lätt för oss att fatta det tunga beslutet att pausa estetprogrammets intag detta år.

Dock är det kopplat till budgeten som fullmäktige klubbade igenom och där ett stort sparkrav landade på BUN. Sparkravet kom på grund av flera års ekonomiskt oansvarig politik. Generellt har gymnasiet ett sparkrav på sig om 15 miljoner kronor.

Efter noga övervägande beslöt vi att stödja beslutet rörande intagningsstopp på estet – och industritekniska programmet.
Dessa utbildningar valdes ut på grund av lågt antal sökande under flera år. Förvirrande i sammanhanget är att Koenens eget parti ingår i alliansen som lagt förslaget från början. Att sedan stå och uttala sig i media och påstå att hans parti gjort allt för att spara på små enheter, (byskolor), i BUN är inte bara lögn utan även tekniskt omöjligt då dylika beslut tas i Kommunfullmäktige.

För sverigedemokraterna är det en självklarhet att bevara våra byskolor så långt det är möjligt för att hela kommunen ska leva. Det är ytterst anmärkningsvärt att L prioriterar enskilda gymnasieprogram framför att hålla våra kransorter med fungerande skolor för barnen där.

Hade L nu velat behålla estetprogrammet kunde de framfört detta på sittande möte i BUN istället för att raljera i media efteråt.

Camilla Nordström (SD)
Hanna Nilsson (SD)
Ulf Berggren (SD)
Sven Lundh (SD)

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...