Hässleholm Det blir troligtvis inte byggt något nytt särskilt boende vid Garnisonsvägen. Tekniska nämnden vill inte längre ha någon detaljplan för området. De nya styrande vill ändra på tidigare beslut.
Hässleholm • Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Här, i skogsområdet vid infarten till Garnisonsområdet, ville en majoritet bygga ett särskilt boende. Nu vill en ny majoritet stoppa byggandet.Foto: Hans Bryngelson/arkiv
Här, i skogsområdet vid infarten till Garnisonsområdet, ville en majoritet bygga ett särskilt boende. Nu vill en ny majoritet stoppa byggandet.Foto: Hans Bryngelson/arkiv

Det var för ett år sedan, maj 2018, som flera förslag på placering av ett nytt särskilt boende lades fram för tekniska nämnden.

Flera alternativ presenterades och oenigheten var stor bland partierna var detta nya särskilda boende skulle placeras.

Efter omröstningar vann förslaget att placera boendet i skogspartiet vid infarten till Garnisonsområdet.

De rödgröna som då var i majoritet i nämnden vann omröstningen för alternativ A (Hässleholm 88:46).

Dåvarande ordföranden, Arne Dahlström (KD), förordade alternativ där boendet skulle byggas vid Skjutbanevägen på Röinge.

Sverigedemokraterna tyckte att bästa placeringen borde vara kvarteret von Döbeln i närheten av tidigare entrén till Garnisonen och Folkets Väl föreslog ett område intill gamla officersmässen på Garnisonsområdet.

Dåvarande ordföranden sade efter omröstningen att det ”är bråttom med ett nytt särskilt boende” och ville påskynda en detaljplan och söka bygglov.

Beslut om att ansöka om detaljplan togs i tekniska nämndens arbetsutskott i november samma år. Men nu föreslås att denna ansökan om detaljplan ska återkallas.

”Förutsättningarna har ändrats sedan beslutet, behovet av ett nytt särskilt boende i kommunen finns inte längre”, skriver tekniska förvaltningen.

I dag finns en majoritet i nämnden, bestående av restalliansen M, KD och L samt Sverigedemokraterna och Folkets Väl, som troligtvis röstar för att återkalla ansökan om detaljplan.

Ärendet ska behandlas i tekniska nämndens arbetsutskott på tisdag i nästa vecka.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.