Lägre krav i år – högre placering?

Hässleholm I fjol tvingades ett topptippat HIF kämpa i botten av tabellen. I år är laget långt ifrån topptippat – och ska absolut inte hålla till i botten. I alla fall inte enligt en enkel men elegant mittback som tagit över kaptensbindeln i laget.
Hässleholm • Publicerad 5 april 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
– Det är bättre att överraska positivt än negativt, resonerar William Andersson som väljer att hålla en lite lägre profil när han får skriva vilken tabellplacering han tror att hans HIF landar på i år. Lagkaptenen gläntar också på dörren till omklädningsrummet här intill i elva ”vem i HIF...”.
Foto: stefan sandström
– Det är bättre att överraska positivt än negativt, resonerar William Andersson som väljer att hålla en lite lägre profil när han får skriva vilken tabellplacering han tror att hans HIF landar på i år. Lagkaptenen gläntar också på dörren till omklädningsrummet här intill i elva ”vem i HIF...”. Foto: stefan sandström

– När ”Kneten” blev klar som tränare satt vi ner och pratade och redan då sa han att han såg mig som kapten i laget, säger William Andersson, som tippar att HIF kommer sexa i tabellen på tryggt avstånd från bottenstriden.

En ovanlig försäsong är till ända.

HIF har tappat en halv startelva och genomgått en generationsväxling.

Inför förra säsongen provade William vingarna i England, landade i Prespa Birlik – men flög tillbaka hem till HIF frampå höstkanten.

Du har velat ta dig uppåt. Hur ser du på den här framtidssatsningen som HIF gör?

Vad kan ni höja i ert spel?

HIF har egentligen inte satt upp något specifikt resultatmål, utan fokuserar på prestationen.

Men på pappret hade ni ett bättre lag i fjol...?!

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.