Här får karriären sig ett lyft

Hässleholm • Publicerad 6 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Detta är Hässleholms vardagsrum för alla dagar i livet, berättar projektledaren tillika tvåbarnsmamman Sara Davidsson som tog F-gruppen till stan för ungefär ett år sedan. Under hösten har gruppen haft besök av flera lokala företagare och nu är det dags för vårens tredje träff på Mötesplats Ljungdala.

Nu har det ideella engagemanget fått ringar på vattnet. Idag finns de på sju ställen i landet, däribland Hässleholm.

Den första halvtimmen är ägnad åt mingel så att alla, såväl barn som vuxna, får en chans att lära känna varandra. Deltagarna får sedan presentera sig och berätta kort om sina karriärval och mål för framtiden. Bibliotekarie, marknadsförare, turistinformatör och förskollärare är några av yrkena som finns representerade i gruppen.

Isabell Thulin har varit på vårens alla träffar och tycker det är ett gyllene tillfälle att dela erfarenheter och få vägledning av människor i liknande situationer. I famnen myser dottern Hillevi, blott några månader gammal.

Nästa träff äger rum den nionde maj på Mötesplats Ljungdala. Då får de besök av LinkedIn experten Birgitta Möller. Sara Davidsson tror att det kan bli rekordstor uppslutning:

bild 1/4
Sara Davidsson från F-gruppen. Foto: Sofia Åström
Isabell Thulin med dottern Hillevi är stammisar på f-gruppens möten i Hässleholm. Foto: Sofia Åström
Sara Davidsson hälsar alla välkomna till vårens tredje träff på Mötesplats Ljungdala. Foto: Sofia Åström
Jimmie Håkansson från Nyföretagarcentrum i Hässleholm och Krenova i Kristianstad är på plats på Mötesplats Ljungdala för att berätta om sin karriär. Foto: Sofia Åström
Sara Davidsson från F-gruppen. Foto: Sofia Åström
Isabell Thulin med dottern Hillevi är stammisar på f-gruppens möten i Hässleholm. Foto: Sofia Åström
Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.