Det kommer en grävling, av Lisa Ragvals och Anna-Karin Garhamn.

Boktips

Det kommer en grävling
Lisa Ragvals
Anna-Karin Garhamn
Alfabeta

Sugen på att skaffa ett husdjur? En grävling kanske? Då ska du läsa denna skojiga bok för grävlingen är nog inte världens bästa husdjur. Den äter sniglar, insekter och jordgetingbon och så älskar den att gräva underjordiska gångar. Den har en bra näsa och kan lukta sig till allt undangömt godis i huset. Det tråkiga är ju förstås att den äter upp allt själv. Och med en grävling på rummet blir det rörigt och trångt för Abbe, för grävlingen brer ut sig mer och mer. Inte sover den på nätterna heller och även om det är roligt att vara vaken natten lång så blir Abbe tröttare och tröttare. Till slut somnar han överallt. Besvärligt är det att gräva upp maskar hela tiden, så nej, ska du ha ett husdjur ska du nog välja något annat. Boken vänder sig till barn i förskoleåldern. Den är rolig och innehåller mycket fakta om just grävlingen.

Dagens fråga

Vill du ha söndagsöppet på Systembolaget?

Loading ... Loading ...