Annons

Grov utpressning mot Findus

Malmö Findus huvudkontor i Malmö utsattes för grov utpressning genom ett skriftligt hot och ett pulver som lämnades in på företaget i fredags. Det bekräftar nu polisen.
Malmö • Publicerad 8 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Polis, bombtekniker, ambulans och räddningstjänst på plats på Nordenskiöldsgatan i Malmö på söndagen efter ett hot mot ett företag. 
Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv
Polis, bombtekniker, ambulans och räddningstjänst på plats på Nordenskiöldsgatan i Malmö på söndagen efter ett hot mot ett företag. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

– En analys av föremålet genomfördes under söndagen. Den gav vid handen att vi kunde häva avspärrningen. Det är tryggt och säkert att vistas i lokalen, säger Mattias Sigfridsson, biträdande polisområdeschef i Malmö.

Annons

Mattias Sigfridsson vill inte heller gå in på vad som stod i brevet, eller om det var maskin- eller handskrivet.

Det var i fredags kväll som polisen fick in ett larm från Findus huvudkontor i Malmö om att företaget fått ett brev med ett utpressningshot skickat till sig. Kuvertet innehöll också ett pulver som bedömdes som farligt. Lokalerna tömdes och var avspärrade under hela helgen, fram till söndagskvällen då avspärrningarna hävdes.

Peter Odemark, vd för Nomad Foods som äger Findus, uttalade sig i ett pressmeddelande i helgen.

Stefan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons