Termosbygget går in i ett nytt skede

Hässleholm Den nya ackumulatortankens fundament gjuts i dag.
Hässleholm • Publicerad 9 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ackumulatortank. Ritning: Arkitektgården
Ackumulatortank. Ritning: Arkitektgården

Arbetet med att gjuta den 60 meter höga ackumulatortankens fundament påbörjades i morse och väntas hålla på till eftermiddagen. Man räknar med att 950 ton betong kommer att gå åt, något som kräver 50-60 leveranser med betongbil, skriver Hässleholm Miljö AB i ett pressmeddelande.

Gjutningen av fundamentet går att följa live här.

Fjärrvärmeverkets nya ackumulatortank kommer, när den är klar i slutet av 2019, fyllas med 15 000 kubikmeter vatten, alltså 15 miljoner liter.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.