Mobila kylar föreslås för skjutna vildsvin

På landet Mobila kylanläggningar för att underlätta avsättningen av vildsvinskött. Det var en av de idéer som framfördes vid ett LRF-möte i Höör nyligen.
Höör • Publicerad 10 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Ett 50-tal åhörare kom till mötet om vildsvin oh fick bland annt lyssna till länsstyrelsens Tom Espgård.
Ett 50-tal åhörare kom till mötet om vildsvin oh fick bland annt lyssna till länsstyrelsens Tom Espgård.

Det var LRF:s kommungrupp i Höör som arrangerade mötet tillsammans med LRF:s lokalavdelningar Norra Frosta samt Bosjökloster-Gudmuntorp. Medverkade gjorde ett femtiotal markägare samt representanter från LRF, Jägareförbundet och länsstyrelsen.

En intressant idé som framfördes handlar om mobila kylanläggningar som skulle kunna placeras ut för att underlätta hanteringen av skjutna vildsvin. Där skulle jägarna kunna lämna av sina vildsvin varpå uppköparen kan hämta och hantera större volymer från ett och samma ställe.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.