Joakim Hector är rektor på Glimåkra folkhögskola. Foto: arkiv

Folkhögskolan startar tre nya kurser

Glimåkra Ord & bild, Skriv ditt liv och Programmering är tre nya kurser man kan söka till på Glimåkra folkhögskola i höst.

– Folkhögskolan är, och har alltid varit, intresserad av att vara en del av samhället. Att vara lyhörd för det som efterfrågas och arbeta för att kunna erbjuda nya kurser är en del av folkhögskolans själ, säger Joakim Hector, rektor på Glimåkra folkhögskola.
En annan nyhet inför hösten är att det blir möjligt att studera på folkhögskolan i Glimåkra på distans.
– En stor del av folkhögskolelivet är internatet; att man lever och bor på skolan. Men vi vill möta kursdeltagare även utanför skolområdet. Därför prövar vi med de två kurserna Skriv ditt liv och Programmering på distans, säger Joakim Hector.
Det kreativa uttrycket är i fokus både för Ord & bild och Skriv ditt liv.
Ord & bild vänder sig till personer som vill utveckla sitt skapande både i ord och bild. Kreativt skrivande kombineras med bildskapande, berättande med bildberättande, textanalys tillsammans med bildanalys.
– Vi vill gärna att kursdeltagarna för mycket tid till att skapa, att de får ta vara på sin egen författarröst, sitt eget bildspel och får möjligheten att utveckla sina kreativa idéer, säger Emelie Ånskog, kursföreståndare för kursen.
Ånskog är även ansvarig för Skriv ditt liv, som är en distanskurs på deltid under en termin.
Programmeringskursen går på halvfart.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Är sommaren den bästa årstiden?

Loading ... Loading ...