Annons

Fullt ös för påsklovsfirare

Osby/Östra Göinge Påsklovet är på ingång och för dem som tröttnar på att bara äta ägg finns en hel del att sysselsätta sig med i Osby och Östra Göinge.
Osby • Publicerad 12 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett av många elever troligen välkommet påsklov står runt knuten och såväl Osby som Östra Göinge bjuder på påskprogram med aktiviteter.

Annons

Tillsammans med konstnären och konstpedagogen Ulrika Wennerberg får deltagarna skapa egna skulpturer i lera och utforska skulpturvärldens många olika former och färger.

Dagen därpå besöker Ulrika Wennerberg återigen Osby bibliotek (kl 14-16), den här gången för att hjälpa till att skapa påskpynt. Återbruk kommer att stå i centrum för skapandet av unikt påskpynt.

Är besökaren inte intresserad av att byta kläder finns det även möjlighet att ge gamla kläder nytt liv genom exempelvis lagningar eller pyntning; kunniga personer med symaskiner kommer att finnas på plats för att assistera.

Även i Östra Göinge finns det ingen anledning att rulla tummarna, om man nu inte känner för det. Under hela veckan erbjuds mängder med aktiviteter på fritidsgårdarna, i idrottshallarna och på kulturhuset Vita skolan.

Annons

På tisdag blir det bowling i Knislinge (kl 16-18), på onsdag golf på Östra Göinge golfklubb (kl 17-18) och på påskafton fridykning i Broby simhall (kl 12-14), för att nämna ett fåtal av de olika punkterna på schemat.

Och när påsklovet är över ställs siktet in på sommarens aktivitetsprogram...

bild 1/2
Ulrika Wennerberg medverkar på flera påsklovsaktiviteter i Osby kommun. 				       Foto: arkiv
Ulrika Wennerberg medverkar på flera påsklovsaktiviteter i Osby kommun. 				       Foto: arkiv
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons