Ulrika Wennerberg medverkar på flera påsklovsaktiviteter i Osby kommun. Foto: arkiv

Fullt ös för påsklovsfirare

Osby/Östra Göinge Påsklovet är på ingång och för dem som tröttnar på att bara äta ägg finns en hel del att sysselsätta sig med i Osby och Östra Göinge.

Ett av många elever troligen välkommet påsklov står runt knuten och såväl Osby som Östra Göinge bjuder på påskprogram med aktiviteter.
I Osby kommun inleds påsklovsveckan på måndag med skaparverkstad i både Lönsboda (kl 10-12) och Osby bibliotek (14-16).

Tillsammans med konstnären och konstpedagogen Ulrika Wennerberg får deltagarna skapa egna skulpturer i lera och utforska skulpturvärldens många olika former och färger.
– Skaparverkstaden kommer att kika lite på Sven-Ingvar Johanssons djurutställning i konsthallen. Den kan bli ett bra underlag för skapandet, säger kulturadministratören Erik Johannesson.

Dagen därpå besöker Ulrika Wennerberg återigen Osby bibliotek (kl 14-16), den här gången för att hjälpa till att skapa påskpynt. Återbruk kommer att stå i centrum för skapandet av unikt påskpynt.
– Ulrika är duktig på att fånga upp deltagarnas idéer och lyfta dem. Hon hjälper till att vägleda – där finns ingen exakt plan för skapandet, säger Johannesson.
På onsdagen flyttas fokus till plagg när det arrangeras klädbytardag i samarbete med ABF och Akiko Frid.
Mellan klockan 14 och 18 förvandlas Osby bibliotek till en klädbytaroas dit alla hälsas välkomna med plagg som inte används.

Är besökaren inte intresserad av att byta kläder finns det även möjlighet att ge gamla kläder nytt liv genom exempelvis lagningar eller pyntning; kunniga personer med symaskiner kommer att finnas på plats för att assistera.
– Klädbytardagen ritkar sig till lovfirande ungdomar, men även till alla andra åldrar. Ju fler som kommer desto bättre – det bygger ju på att alla tar med sig plagg som man kanske tröttnat på, säger Johannesson.

Även i Östra Göinge finns det ingen anledning att rulla tummarna, om man nu inte känner för det. Under hela veckan erbjuds mängder med aktiviteter på fritidsgårdarna, i idrottshallarna och på kulturhuset Vita skolan.
Redan idag lördag besöker trollkarlen Tobias Chilli familjelördagen i på Vita skolan (kl 11).

På tisdag blir det bowling i Knislinge (kl 16-18), på onsdag golf på Östra Göinge golfklubb (kl 17-18) och på påskafton fridykning i Broby simhall (kl 12-14), för att nämna ett fåtal av de olika punkterna på schemat.

Och när påsklovet är över ställs siktet in på sommarens aktivitetsprogram…
– Vi har redan fullt fokus på sommaren. Veckorna dit går fort, konstaterar Erik Johannesson.
Fullständiga program och mer information om påsklovsaktiviteterna finns på respektive kommuns hemsida.

Dagens fråga

Tror du att vårvädret håller i sig tills sommaren?

Loading ... Loading ...