Hugo Svensson hjälte i Bjärnum

FOTBOLL Jesper Lindell kunde inte vara med. Då fick unge Hugo Svensson chansen som mittback i Bjärnum – och snacka om att han tog den. Svensson blev stor matchhjälte när han gjorde båda Bjärnums mål i 2–1-segern hemma mot Näsum i division fem-fotbollen.

Bjärnum inledde säsongen med en poäng borta mot Vinnö och var på jakt efter en trepoängare hemma på konstgräset i Bjärnum på fredagskvällen. Och tre poäng blev det – men Bjärnumstränaren Martin Olofsson konstaterar efter matchen att hemmalaget inte svarade för någon toppinsats.
– Nej, det är vi överens om alla i laget här, prestationen var inte så bra som vi hade hoppats. Segern satt långt inne. Men det är tre poäng och det är vi nöjda med, säger Olofsson.

Hugo Svensson gjorde 1–0 efter en hörna i första halvlek, men gästerna kvitterade och i paus var det 1–1.
Segermålet kom i andra halvlek efter en något tilltrasslad situation i straffområdet – och på nytt var det alltså Hugo Svensson som höll sig framme och nätade.
– Han ska absolut ha ett extra plus i dag, säger Martin Olofsson om matchhjälten.

Tre poäng, men spelet stämde inget vidare – vad var det som inte funkade?
– Passningsspelet, framförallt. Vi hade ett dåligt passningsspel i dag trots att det var på hemmaplan och på konstgräset. Men sen ska man ge beröm till Näsum, de slet på bra och störde oss ordentligt, säger Olofsson.

Någon mer än Hugo Svensson som förtjänar extra beröm?
– Oliver Svensson, en annan ung kille som kommer in i andra halvlek i dag och svarar för en bra insats, säger Bjärnumstränaren.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du fikat på kafé i sommar?

Loading ... Loading ...