Annons

Misstänks för ytterligare rån

Osby • Publicerad 12 april 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

På fredagen var det omhäktning för den man i 20-årsåldern som misstänks för inblandning i rånet mot Coop i Lönsboda i januari.

Men det visade sig inte enbart bli en omhäktning, utan även en nyhäktning. Mannen misstänks nämligen även för att ha varit inblandad i ett annat personrån som ska ha skett i en bostad i centrala Lönsboda den 8 mars.

Annons

Under fredagseftermiddagen häktades ytterligare en man, i 35-årsåldern och hemmahörande i Osby kommun, misstänkt för inblandning rånet den 8 mars. Den mannen anhölls i onsdags.

– Det kan bli aktuellt med fler tvångsmedel i ärendet, men för närvarande är det två personer, säger Thomas Elofsson, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Helsingborg.

I nuläget är han förtegen om vad som egentligen ska ha hänt den 8 mars.

– Men vi tror att det funnits en viss bekantskap mellan offer och gärningspersonerna, säger han.

Har offret fått några skador?

– Offret har fått vissa fysiska skador, men jag vill inte gå närmare in på vad.

Vidare vill han inte uttala sig om vad gärningspersonerna misstänks ha fått med från rånet, men bekräftar att rånet ska vara ”fullbordat”.

Han säger även att ett tillhygge kan ha förekommit.

– Det finns misstanke om att någon form av tillhygge använts i samband med rånet.

Båda misstänkta häktades under fredagen och således ska åtal vara väckt, alternativt att de omhäktas, senast den 26 april.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons