Misstänks ha öppnat post

HÄSTVEDA En man i 30-årsåldern står uppsatt som misstänkt för att ha öppnat en annan persons post.
Hässleholm • Publicerad 12 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En man i 30-årsåldern står uppsatt som misstänkt för att ha öppnat en annan persons post. Händelserna ska ha inträffat mellan 1 februari och 13 mars, och rubriceras enligt de något kantiga ”brytande av post- och telehemlighet”, samt ”intrång i förvar”.

– Det beror på om posten är under transport eller om den ligger öppet. Ligger den i en postlåda räknas det som det förstnämnda, men ligger den till exempel öppet på en bänk i ett hus är det intrång i förvar, säger Magnus Vendler på Hässleholmspolisen.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.