Vad får vi se i game of Thrones säsong 8?Foto: HBO Nordic/Helen Sloan SMPSP
Tyrion Lannister in action...Foto: HBO Nordic/Helen Sloan SMPSP
Cersei verkar inte supergravid?Foto: HBO Nordic/Helen Sloan SMPSP
Brienne av TarthFoto: HBO Nordic/Helen Sloan SMPSP

Efterlängtad final för Game of Thrones

Snart, snart, snart har den allra sista säsongen av succéserien Game of Thrones premiär på HBO. Vad som kommer att hända vet ingen och vadslagningen på
vilka som kommer att gruvligen dö är i full gång.
Här är något som kan anas mellan läckorna på internet.

Den 15 april är en högtidsstund med bitter bismak för alla tv-serieälskare. Det är nämligen premiärdatumet för den sista säsongen av Game of Thrones.
Trogna följare av serien vet att det är omöjligt att räkna ut vad som ska hända och med tanke på att det här är ett avslut lär det hända mycket. Enligt rykten tycks också det här vara slutet för serien, men författaren George R. R. Martin lär ha sagt att det kanske krävs en 100 miljoner dollar dyr långfilm för att sy ihop allt.

Det må vara hur det vill med den saken. Vissa saker vet vi om serien genom trailers och intervjuer med skådespelare. Till exempel sade skådespelaren Vladimir Furdik som spelar Night King till Entertainment Weekly att hans karaktär har ett mål, och att han vill döda. För de som älskar karaktären så avslöjade han också att av alla gånger han spelat Night King sedan säsong sex så är det i säsong åtta hans favoritstund med karaktären kommer. Men det kanske mest spännande är väl hur striden vid Winterfells portar kommer sluta.

Det tog ungefär tio månader att filma hela säsong åtta och av dem spenderades hela elva veckors nätter med att filma striden vid Winterfell. Ett så hårt inspelningsschema att produktionsteamet kallade det för ”Den långa natten” vilket senare inspirerade till att de började bära jackor med trycket ”Vi överlevde Den långa natten”. Det var nämligen 750 personer inblandade i den nästan tre månader långa och kalla nattinspelningen. Enligt Entertainment Weekly svimmade en av seriens återkommande skådespelare, men hon återvände dagen, eller natten, därpå.

Som sagt. En av de stora grejerna med serien Game of Thrones är det oväntade. Folk dör till höger och vänster och inför den stora striden vid Winterfell har det avslöjats att älskade hjältar kommer att dö.
Och vilka hjältar kommer det vara? Det har sagts att slaget är den händelse som kommer samla flest av huvudkaraktärerna sedan första avsnittet 2011 och det har lite skakigt bekräftats att dessa kommer vara där: Jon Snow, Grey Worm, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister, Sansa Stark, Arya Stark, Samwell Tarly, Brienne of Tarth, Ser Davos Seaworth, Ser Jorah Mormont och The Hound.
Så det är bara att börja slå vad om vilken eller vilka av de inblandade som är favorittippad att mista livet. Slaget vid Winterfell tar upp mycket intresse och det har i olika sammanhang beskrivits olika av seriens inblandade, bland annat som en av tv-historiens mest svårfilmade episoder och som en av de längsta striderna i filmhistorien. Stora ord som bara kan bekräftas med egna ögon. Dina ögon. Vintern har kommit och med den avslutningen av en av historiens mest omtalade serier – Game of Thrones.