Vilma och den lösa tanden, av Abby Hanlon.

Boktips

Vilma och den lösa tanden
Abby Hanlon
Alfabeta

Vilma har ett stort problem! Mamma tycker att hennes jacka är fin, men Vilma tycket den känns knölig och obekväm och dessutom blir hon retad av storebror. Han kallar Vilma för fluffbollen när hon har jackan på. Det är så pinsamt att bära den i skolan och när jackan råkar hamnar på golvet och fröken hittar den där, vägrar Vilma att erkänna att den är hennes. Hon är som förtrollad av den dumma jackan. Sen händer det hon längtat efter så länge – en tand är lös! Äntligen! Hoppas nu bara att inte Vilmas värsta fiende, Gloria Glufs, ställer till det för henne. Som att kidnappa tandfen eller nåt. Detta är Abby Hanlons fjärde bok om Vilma. Tidigare titlar är Vilmas vilda värld, Vilmas riktiga kompis och Vilma superhjälte. Kapitelboken vänder sig till barn som kan läsa. Den innehåller lagom mycket text och många roliga illustrationer.

Dagens fråga

Vill du ha söndagsöppet på Systembolaget?

Loading ... Loading ...