Fest med butiksinvigning

Osby Kommunalrådet Niklas Larsson (C) och centrumledaren Jimmy Ekborg sken i kapp med solen. Inte undra på det. Hela lördagens vårfest förgylldes när det var dags att inviga ännu en butik i centrum.
Osby • Publicerad 14 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

– Snart finns det inga tomma butikslokaler i Osby längre, konstaterade Jimmy Ekborg optimistiskt.

Efter Niklas Larssons invigningstal så hjälptes han och butiksinnehavaren Rossana Oliveira åt att klippa bandet till butiken Tuga Kids där Rossana satsar på bland annat barnkläder.

Folk applåderade lyckligt och snart var den lilla butiken fylld av nyfikna.

Det är den andra butiksinvigningen på kort tid. Den 25 januari öppnade Salestore på Västra Järnvägsgatan och Ekborg tror att det här bara är början på en positiv utveckling för handeln i Osby.

Det blev full fart i centrum med människor som handlade, lyssnade till musikunderhållning, åkte karusell, fikade, köpte lotter eller shoppade loss bland vårväxter, kläder och mycket annat.

Vid tivolit mötte vi Madeleine Lindström och Johanna Andersson som var där med barnen vilka

glatt åkte rundor i en av karusellerna.

Båda två lovordade initiativet till vårfesten och var också ganska nöjda med det utbud som finns i Osby.

– Är det något jag önskar mig så vore det en affär med lite pysselgrejer, typ Panduro, sa Madeleine Lindström, men hon är i det stora hela tillfreds med det som Osby kan erbjuda.

Både Johanna och Madeleine säger samstämmigt att det känns som om utvecklingen nu går åt det positiva hållet för samhället.

bild 1/4
Alexandra hoppade högt upp i det blå när det var vårfest i Osby.
Kommunalrådet, Niklas Larsson, invigde den nya butiken Tuga Kids. Rossana Oliveira heter den glada butiksinnehavaren. Foto: Maja Ögren Andersson
Åka karusell hörde till favoritsysselsättningen för killarna Viggo (längst bak)  och Leo Lindström tillsammans med Gabriel Ohlsson.
Helena håkansson, Glimåkra vårshoppade i Osby.
Alexandra hoppade högt upp i det blå när det var vårfest i Osby.
Kommunalrådet, Niklas Larsson, invigde den nya butiken Tuga Kids. Rossana Oliveira heter den glada butiksinnehavaren. Foto: Maja Ögren Andersson
Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.