Chris L Svensson spelade flera av sina nya låtar för publiken. Foto: Sharon Wong
Kenneth Karlsson gillar lokala skivbutiker som Skivlagret eftersom han kan önska skivor som han vill köpa. Foto: Sharon WOng
Vinyl

Högtidsdag för skivälskare

Hässleholm Den internationella ”Record Store Day” firades i skivbutiken Skivlagret med exklusiva vinylskivor och liveframträdanden.
– Det är en högtidsdag för oss som gillar skivor, säger Kenneth Karlsson från bandet The Jackdaws.

Tonerna från instrumenten klingar genom Skivlagret och över tjugo personer står mellan raderna av skivor i butiken för att njuta av livemusiken.
– Det är flera gånger fler besökare här under denna dag, säger ägaren Lasse Önnerby och förklarar att dagen firas över hela världen inom skivbranschen.

Utöver skivor av bland anant Wilmer X, Rolling Stones och Thin Lizzy, som släpps dagen till ära, visar Lasse upp skivorna från musikerna som ska spela under dagen. En av dem är Chris L Svenssons alldeles nya album som släpptes precis dagen innan.

Tillsammans med Roland Westberg och Sasha Lukic, spelar Kenneth Karlsson i bandet The Jackdaws. Han började själv samla på vinylskivor när han var 15 år och har inte slutat sen dess.
– Jag har kanske 750 vinylskivor, skrattar Kenneth och tycker att det är en annan känsla att lyssna på en skiva från start till slut.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du kvar din studentmössa?

Loading ... Loading ...