Annons

Skolan lär ut prata om självmord

skåne I Skåne tar 15-20 ungdomar sitt liv varje år. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga. Nu får skolorna möjlighet att lära sig hur man pratar om och förebygger självmord och psykisk ohälsa.
Publicerad 15 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Region Skåne arrangerar en instruktörsutbildning för skolpersonal i programmet Youth Aware of Mental Health, YAM.

Annons

– Vi vet att det finns mycket stigma kopplat till självmord och det är viktigt att våga prata om det som kan vara svårt i livet. Genom YAM kan vi rusta ungdomarna för livets svårigheter och ge möjlighet att prata om suicid under trygga former, säger Roy Brander, samordnare för Region Skånes handlingsplan för suicidprevention i ett pressmeddelande.

Landskrona är en av de pilotkommuner som ingår i det arbete Region Skåne ska utföra på det suicidpreventiva området fram till och med 2022. Övriga kommuner är Bjuv, Höganäs, Hässleholm, Lomma och Sjöbo.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons