Nu måste vi ta tag i vår miljö
n Nu måste vi ta tag i miljön! Det räcker inte att bara tycka utan vi måste börja agera också. Hur ska vi göra så att alla börjar fundera och tar tag i miljön?
Jag tror att om man begränsar människor för att vi ska få en bra miljö, som till exempel att inte använda bil eller flyga, så kommer vi inte särskilt långt. Men människorna har ett visst ansvar genom att inte konsumera onödiga saker och genom att handla klimatsmart. Istället för att begränsa människorna ska det finnas bra förutsättningar som till exempel ny teknik. Är det inte vi människor som har förstört miljön? På sätt och vis har vi det, men i denna moderna värld vi lever i finns det också många miljövänliga alternativ och att begränsa människor kommer aldrig till att fungera. Vissa tycker kanske att det är onödigt att försöka eller så har man inte tid med att vara miljövänlig. Därför behövs ny teknik.
Är det inte bättre att satsa på investeringar internationellt istället för bara i Sverige? Om vi bara hade satsat på Sverige hade det gjort en del men det hade inte räckt hela vägen.
Därför måste vi även göra investeringar internationellt. Då menar jag inte att man ska ge pengarna utan satsa pengarna så att andra länder börja investera.
Blir inte fler inspirerande om Sverige klarar det? Vissa länder blir förmodligen det, men om Sverige satsar på att tänka internationellt sätts miljöarbetet igång snabbare utomlands. Det kommer hålla i längden, men vi ska såklart fortfarande satsa stort på Sverige.
Det bör byggas fler moderna kärnkraftverk. Alla naturresurser som till exempel bensin och olja kommer inte räcka i evigheter. Energi genom naturlig väg fungerar bra till exempel vindkraftverk, men kärnkraftverk är mycket effektivare och i längden kommer det hålla bäst. Kan inte ett kärnkraftverk kollapsa undrar kanske vissa? I Sverige har vi inga stora naturkatastrofer. Därför har vi i Sverige bra förutsättningar för kärnkraftverk. Har de kärnkraftverk som vi har i Sverige kollapsat någon gång? Nej just det.
Vi måste göra något för vår miljö för att våra nya generationer ska må bra! Ska inte jag som ungdom och mina framtida barn och barnbarn få en bra framtid? Att investera internationellt samtidigt som man förbättrar Sverige är mycket bättre för det kommer hålla mycket bättre i längden. Om man bara skulle investera i Sverige hade det inte kunnat påverka så mycket som det behövs.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...