Hässleholms Voltige har en ledare som heter Tove Zellman, som nu har tilldelats ett idrottsledarstipendium. Foto: Norra Skåne/Arkiv

Skånska idrottsledare hyllas

Skåne 250 idrottsledare i skånska föreningar hyllas nu med stipendier för sina insatser på barn- och ungdomssidan.

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne i samarbete med Skåneidrotten.
Det är trettonde året i rad som Skånes Idrottsledarstipendier delas ut. Bara i Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten.
En av dem är Tove Zellman, aktiv i Hässleholms Voltige. Hon har varit med sedan föreningen bildades 2017 och lyfts fram som stipendiat för sin förmåga att entusiasmera och organisera.

Hässleholms Voltige har drivit projekt inom bland annat integration och ridning för funktionshindrade. Föreningen har idag även en galopperande trähäst, den första i sitt slag i Sverige.
– Att jobba med barn och unga i föreningslivet är fantastiskt. Att få se dem utmana sig själva, träna och sedan lyckas, det är något jag brinner för, säger Tove Zellman som är ordförande i Hässleholms Voltige.
Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 5 000 går till idrottsledaren själv och 5 000 till dennes förening för vidare utveckling av barn- och ungdomsverksamheten. Föreningar i Skåne har under vintern haft möjlighet att nominera unga ledare.

Samtliga stipendiater bjuds nu in till en galakväll på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 14 maj för att där hyllas och ta emot stipendiet.
– Än en gång ges vi möjlighet att hylla 250 engagerade idrottsledare, tack vare Sparbankstiftelserna i Skåne. Dessa ledare är grunden i den skånska idrottsrörelsen och i våra moderna idrottsföreningar och de som dagligen ser till att mer än 20 000 barn och ungdomar har möjlighet att utöva någon form av fysisk aktivitet, säger Patrik Karlsson, distriktsidrottschef på Skåneidrotten.

 

Dessa föreningar har tilldelats stipendier.

Hässleholm
Bjärnums bordtennisklubb
BK Velo
Hässleholm Freeflow Athletic Club
OK Tyringe
Föreningen Hässleholms Voltige
Hässleholms Bågskytteklubb
Hässleholms Volleybollklubb
FC Hessleholm
Bjärnums Handbolls Klubb
Misfits Hockey Klubb
Hässleholms Orienteringsklubb

Osby
IFK Osby
OK Gynge
Osby Simsällskap
Lönsboda Pistolskytteklubb

Östra Göinge
Knislinge Budoklubb
Broby IF
Hjärsås/Värestorps IF
FK Göingarna
Broby IF
FK Göingarna
SS Delfin

Dagens fråga

Har du börjat planera för sommarsemestern?

Loading ... Loading ...