Annons

Tim Mörck vann Svenska cupen

badminton BMK Gripen fick med tre spelare i det Skånelag som spelade Svenska cupen i Uppsala. Bäst gick det för Tim Mörck som vann singelfinalen och kom trea i dubbel i H03-klassen.
Hässleholm • Publicerad 16 april 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Gripens Tim Mörck fick in en fullträff i Uppsala. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Gripens Tim Mörck fick in en fullträff i Uppsala. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Svenska cupen är en prestigefull badmintontävling där de bästa i respektive åldersklass från de olika badmintondistrikten möts. BMK Gripen representerades av Tim Mörck, Tania Mörck och Clara Svensson.

Annons

Andraseedade Alex Pilon, Göteborg, väntade i finalen som utvecklades till en mycket jämn och spännande match. Tim förlorade första set med 18–21 men vände och vann andra set med samma siffror. I tredje set drog Tim snabbt ifrån och hade en till synes betryggande ledning med 18–13 då Alex Pilon började knapra in boll efter boll. Till slut ledde hässleholmaren bara med 19–18 men lyckades plocka fram de sista krafterna och vinna två raka bollar – och tredje set med 21–18.

I dubbel för 03:or representerades Skåne av Tim Mörck och Kewin Thai från Christianstads BMK. Mörck och Thai följde upp det fina spelet från SM med ännu en tredjeplats.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons