EU-valet blir en delav årets 1-majfirande

Hässleholm Med hopp om ett högt valdeltagande i årets val till Europaparlamentet kommer Rikard Nilsson, en av S-kandidaterna, att tala under årets första majfirande i hembygdsparken.
Hässleholm • Publicerad 17 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Irene Nilsson ordförande för socialdemokraterna i Hässleholm, Ulrika Thulin ombudsman för S i Hässleholm samt Pia Litbo LO Hässleholm, hoppas alla på ett högt deltagande i årets 1 majfirande. Foto: Hans Bryngelson
Irene Nilsson ordförande för socialdemokraterna i Hässleholm, Ulrika Thulin ombudsman för S i Hässleholm samt Pia Litbo LO Hässleholm, hoppas alla på ett högt deltagande i årets 1 majfirande. Foto: Hans Bryngelson

Traditionsenligt samlas socialdemokraterna på Stortorget i Hässleholm för avmarsch till hembygdsparken. På torget spelar Hässleholms Stadsmusikkår och under väntan bjuder LO på dricka och kanelbulle.

Efter välkomsthälsning av arbetarekommunens ordförande Irene Nilsson är det just Pia Litbo som inleder talen under första majfirandet.

För den lokala politiken svarar oppositionsrådet Lena Wallentheim som säkert får stöd i några av de plakat som kommer att följa med i demonstrationståget och förmodligen berör allt i från Sösdala simhall, Vanneberga skola, estetutbildning och Magnarspkolonin.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.