Annons

Kommunalrådet om reportrar: Ni är troll

SVALÖV Fredrik Jönsson (C) går till storms mot mediakåren.
Publicerad 17 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Fredrik Jönsson (C) går till storms mot media.                     ARKIVBILD
Fredrik Jönsson (C) går till storms mot media. ARKIVBILD

Det var på presskonferensen efter kommunstyrelsens möte som ordförande Fredrik Jönsson (C) meddelade att han från och med nu vägrar ha direktkontakt med media.

Annons

Fredrik Jönsson förklarade varför han nu ställer in alla träffar med journalistkåren framöver.

Tillsättningen av sambon som projektledare har öppet ifrågasatts av den forna allianskamraten Torbjörn Ekelund (L), som ställt sig frågande till att tjänsten gått direkt till Fredrik Jönssons (C) sambo, utan någon extern rekryteringsprocess.

För att skingra eventuella frågetecken kring sambons tjänst beslutade Fredrik Jönsson (C) i samråd med kommunchefen att klargöra hur hennes anställning sett ut och utvecklats inom BT Kemi-projektet, sedan hon började där för något år sedan.

Annons

Han menar att media även borde ha kontaktat sambon själv och att det förekommit felaktiga uppgifter kring hennes nya tjänst.

Det är ju att minska den demokratiska insynen?

Vad är det vi har gjort?

Annons

Jag tycker det är ganska allvarligt att kalla oss troll?

Lars Sjögren, chefredaktör och ansvarig utgivare på Skånska Dagbladet, ser allvarligt på hur Fredrik Jönsson uttryckt sig.

Toomas LaagusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons