Johan T Karlsson, eller Familjen, avslutar årets upplaga av Torsjö Live. Foto: Christina Olsson/TT/Arkiv
Familjen på 100 % Hässleholm i Qpoolen 2014. FOTO: Stefan Sandström/Arkiv

Familjen avslutar Torsjö Live

Kultur och nöje Med en tung lokal bokning av dansant göingsk elektropop, så avslutar Torsjö Live årets artistfält.

Det väntas en dansant elektropopavslutning på årets Torsjö Live, och det i bästa göingska stil. När festivalen under långfredagsmorgonen presenterade sin avslutande bokning, som också är akten som kommer att avsluta hela festivalen, var det ett välkänt namn i bygden: Familjen.

Tolv år har gått sedan Johan T Karlsson släppte sin första riktiga hit Det snurrar i min skalle och hässleholmaren var en flitigt bokad akt på den sedan några år nedlagda Siestafestivalen. Han har också framträtt i Qpoolen och på Hässleholms stadsfest. På Torsjö Live blir det dock första spelningen för den nyblivne 43-åringen som i fjol släppte sitt femte album Kom, sex år efter det näst senaste.
Många ur den bredare massan utanför elektropopsfären fick sin första bild av Johan T Karlsson när han medverkade i TV4:s Så mycket bättre säsongen 2014 när han tolkade låtar från bland andra Carola, Ola Salo och Amanda Jensen.

Mellan skivsläppen hann Karlsson dessutom bli pappa för andra gången, vilket påverkade skapandet av det senaste albumet.
”I albumet som släpptes 2018 lägger han fest och förälskelse åt sidan för att förmedla ett medvetet och eftertänksamt budskap om en värld i obalans”, skriver festivalen i ett pressmeddelande.
Skivsläppet följdes av en turné tillsammans med hässleholmaren Andreas Tilliander på synthesizer och Ninsun Poli på sång, och det blir den konstellationen som avslutar sommarens Torsjö Live, lördagen den 29 juni.

Dagens fråga

Använder du reflexer?

Loading ... Loading ...