Antik- och samlarmarknaden i Glimma Hockeys regi arrangerades för 21 gången på långfredagen. Foto: Magnus Wahlström

Samlare fyllde Trollarinken

Glimåkra Intresset var i bruklig ordning stort när Glimma Hockey anordnade marknad på långfredagen.
– Något bra gör vi i och med att vi kan fortsätta, säger Tomas Strandberg.

På långfredagen arrangerade Glimma Hockey antik- och samlarmarknad i Trollarinken för 21 gången.
Isen var utbytt mot golv och mängder med spekulanter trängdes för att kika hos försäljarna.
– Vi har 155 bord och alla är uthyrda, det är flest någonsin. Besökarantalet är nog över förväntan också med tanke på att marknaden i Degeberga konkurrerar sedan ett par år tillbaka, berättar Tomas Strandberg, som är med och håller i trådarna.
Men även i solen utanför Trollarinken hade flera försäljare samlats och många passade på att njuta av vädret och en bit mat.
Samtidigt kunde besökarna utanför bevittna hur förberedelserna inför nästa helgs stora lockelse Tiomila pågick för fullt.
– Här kommer att bli riktigt fint, konstaterar Strandberg och funderar samtidigt hur det kommer att se ut med de förväntade 10 000 besökarna jämfört med långfredagens omkring 2 000.

Inne på marknaden trängdes samlarna för att fynda bland glas, porslin, ljusstakar, leksaker och mycket mer. Nytt för årets marknad var en försäljare som specialiserat sig på svärd och sablar.
En lyckad marknad för Glimma Hockey som säkert kommer åter även nästa år. Avslutningsvis riktar Strandberg beröm till alla inblandade som gör att marknaden fungerar och flyter.
– En laginsats, med alla från kafégruppen till A-lagsspelarna. Vi är många om det för att det ska fungera, berömmer Strandberg.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Kan du lita på Skånetrafiken?

Loading ... Loading ...