Kyrkrenovering på hög höjd

VÄSTRA TORUP Taket på kyrktornet i Västra Torup har hotat att blåsa av.
Hässleholm • Publicerad 20 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Västra Torups kyrka är klädd av byggnadsställningar. Vecka 24 ska arbetet vara klart.Foto: Kristina Höjendal
Västra Torups kyrka är klädd av byggnadsställningar. Vecka 24 ska arbetet vara klart.Foto: Kristina Höjendal

Åtgäderna har planerats i tre år, berättar Anders Håkansson som är kyrko- och fastighetsföreståndare i Tyringe pastorat.

Med eldsvådan i parisiska Notre Dame i åtanke kan man fråga sig om något liknande skulle kunna inträffa även här. Orsaken där tros ha varit gnistor från ett renoveringsprojekt som pågått kring katedralens spira. Men i renoveringen av Västra Torups kyrka är den risken minimal, menar Anders Håkansson:

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.