En gammal skola brann ner i Vesslarp. Foto: Jacob Ruderstam
En gammal skola brann ner i Vesslarp. Foto: Jacob Ruderstam
En gammal skola brann ner i Vesslarp. Foto: Jacob Ruderstam
En gammal skola brann ner i Vesslarp. Foto: Jacob Ruderstam

Gammal skola brann ner i Vesslarp

Östra Göinge Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand efter att två byggnader, som tidigare bland annat fungerat som skola, i Vesslarp brunnit ner under natten till påskdagen.

Larmet om branden i Vesslarp, som ligger cirka en halvmil söder om Lönsboda, kom strax före klockan två under natten till påskdagen.

– Det kom larm om att slog ut lågor ur fönstren och när räddningstjänsten kom till platsen brann det rejält. Inledningsvis fanns det risk för att elden skulle sprida sig till skog och mark, berättar Evelina Olsson presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt polisens uppgifter är det en gammal skola, som senare ska ha använts som HVB-hem, som brunnit.

– Det verkar inte ha varit någon verksamhet där för närvarande. Vi har inga uppgifter på att det skulle ha funnits några personer i huset. Det är oklart hur branden har startat och därför har en anmälan om grov mordbrand upprättats, säger Evelina Olsson:

– Platsen är avspärrad. Vi har tagit bilder och ska försöka fastställa brandorsaken så fort platsen har svalnat ner.

Räddningstjänsten fanns på plats med styrkor från Lönsboda, Sibbhult och Osby. Vid niotiden på söndagsförmiddagen höll fortfarande två enheter på med släckningsarbete.

– Det är två byggnader som brunnit. När vår första enhet kom till platsen var det fullt utvecklad brand i båda byggnaderna. Det brann även i gräset runt omkring och vi kände ganska snabbt att båda byggnaderna var förlorade och att det inte fanns något att rädda. Båda byggnaderna har fått brinna ner under kontrollerade former och vi har koncentrerat oss på att branden inte ska sprida sig, berättar Dan Svensson, inre befäl vid Räddningstjänsten Kristianstad.

Det är ett 20-tal meter mellan de båda byggnaderna som räddningstjänsten uppskattar tillsammans omfattar 300 till 400 kvadratmeter.

Dagens fråga

Brukar du besöka badplatserna i Hässleholm?

Loading ... Loading ...