Polisens kriminaltekniker undersöker en bil på Tränsgatan i Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT
Polis på plats på Tränsgatan i Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT

Två män skjutna till döds i Helsingborg

Helsingborg Två män, hemmahörande i Landskrona, avled på sjukhus under natten till söndagen efter att ha skottskadats svårt på Tränsgatan i Helsingborg.
Polisen har vid åttatiden inte gripit någon misstänkt.

Det var strax efter midnatt som polisen fick in samtal om misstänkt skottlossning på Tränsgatan i Helsingborg. När polisens första patrull kom till platsen hittades två mycket allvarligt skottskadade män. Männen, 26 respektive 27 år gamla och hemmahörande i Landskrona, fördes till sjukhus med ambulans, men deras liv gick inte att rädda.

Anhöriga underrättades under natten.

– Vi har ingen misstänkt och ingen gripen och vill inte gå ut med detaljer om vi tror att det handlar om en eller fler gärningspersoner, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, som inte heller vill kommentera om offren är kända av polisen sedan tidigare.

Brottsplatsen spärrades omgående av och polisens tekniker skickades till området för att göra en brottsplatsundersökning.

– Männen satt i en bil när de sköts, men jag vet ej om bilen rullade eller stod still när händelsen inträffade. Det skedde mitt i ett bostadsområde och det var boende som larmade om att de hade hört skott avlossas.

Klockan 04.23 var bilen bärgad och polisens tekniker klara på brottsplatsen, som ligger i området Fredriksdal, och avspärrningarna hävdes.

– Nu ska förhör hållas med eventuella vittnen. Det var flera uppringarna som hade hört skotten, vi får se om vi får ut något av detta. Vi ska även kartlägga de två personerna som avlidit för att se om det fanns någon hotbild kring dem som kan kopplas till händelsen, säger Evelina Olsson och betonar att polisen tacksamt tar emot tips och vittnesuppgifter.

Polisen meddelar att den polisiära närvaron i området kring brottsplatsen ska ökas i trygghetsskapande syfte.

– Vi har två extra patruller på plats i Helsingborg. Vi kommer även att ha en extra patrull i Landskrona, där de avlidna männen var hemmahörande, säger Evelina Olsson.

Dagens fråga

Brukar du besöka badplatserna i Hässleholm?

Loading ... Loading ...