Loppmarknad i IOGT-NTO:s lokal i Sösdala för tionde året i rad. Kjell Anehall håller i klubban enligt tradition. Han är en van underhållare som annars sysslar med framträdanden i magins tecken. Foto: Sofia Åström
Marknaden höll öppet mellan 10-15 under påskdagen. Sista timmen var det bokrea; 5kr per bok. Här fyndar Pontus Höglund. Foto: Sofia Åström
Kjell Anehall håller i klubban enligt tradition. Han brukar även vara utropare under höstmarknaden. Håkan Månsson visar upp det som auktioneras ut. Foto: Sofia Åström
De böcker som blir kvar när marknaden stängts har en privatperson köpt. Foto: Sofia Åström
Pontus Höglund passar på att fynda böcker. Med sig har han dottern Lydia som också hittat lite fynd. Foto: Sofia Åström

De har sålt i tio år

SÖSDALA Föreningen IOGT-NTO har under tio år arrangerat loppmarknad i sin lokal i Sösdala.
På påskdagen var det åter dags för den årliga traditionen.

För en vecka sedan började förberedelserna inför den årliga påskloppisen i IOGT-NTO:s Sösdalalokal. Allt från leksaksbilar till brödkorgar och böcker gick att finna när dörrarna öppnades på morgonen.
Under förmiddagen auktionerades ett urval av sakerna ut under ledning av Kjell Anehall och Håkan Månsson. En väl fungerande Crecent-cykel, en analog kamera och en hammondorgel var en del av det som gick att buda på.

Pontus Höglund från Sösdala var en av många besökare som passade på att leta efter spännande böcker på det enorma bokbordet i lokalens mitt.
– Jag älskar loppmarknader, säger han, samtidigt som han lägger fingrarna på en bok med teckningar av den kände konstnären Gunnar Brusewits.

Sakerna har skänkts från människor i närområdet. Det som inte sålts under dagen hämtas upp av en annan förening som i sin tur säljer det vidare.
– På så sätt slipper vi åka till tippen och vi kan istället ta emot nya saker till nästa marknad, berättar Håkan Månsson som är en av hjärnorna bakom arrangemanget.

Dagens fråga

Brukar du fika på café?

Loading ... Loading ...