Flygande start för IFK Osby

fotboll IFK Osby är nykomlingar, men det är inget de visar på planen. I hemmapremiären visade de att deras spel räcker långt även i tvåan.
Osby • Publicerad 22 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Både IFK Osby och Bor vann sina respektive division tre-serier i fjol, och med de förutsättningarna skulle det kunna bli en jämn match. Men så blev det inte, för det var klasskillnad mellan lagen.

Hemmalaget visade att de båda var bolltrygga och hade tålamod, och stressade inte de gånger de blev pressade av gästerna.

I andra halvlek blixtstartade Osby igen när Filippa Saistam utnyttjade ett målvaktsmisstag och gjorde sitt tredje mål för dagen, och tre minuter senare kunde Matilda Svensson stöta in 7–1 i öppet mål efter suveränt förarbete av Melissa Dahlberg. Nämnda Dahlberg avslutade sedan målskyttet i den 89:e minuten genom att göra 8–1, men däremellan radade Osby upp chanser utan att göra mål.