Steve Golin, till vänster i bild, och de andra producenterna för Oscarsbelönade Spotlight 2016. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Dödsfall

Den amerikanske filmproducenten Steve Golin, har avlidit i en ålder av 64 år.
Tillsammans med Jony Sighvatsson startade de på 80-talet Propaganda film, som blev det största produktionsbolaget inom musikvideos och kommersiell produktion. De har vunnit fler MTV Video Awards och Cannes Palme D’Or Awards än något annat bolag.
1999 startade han produktionsbolaget Anonymous Content.
De ligger bakom framgångsrika filmer och tv-serier som exempelvis The Game (1997), Being John Malkovich (1999), Eternal sunshine of the spotless mind (2004), Babel (2006), Rendition (2007), True detective (2014), Mr Robot (2015) och Spotlight (2015).
De fick ta emot en Oscar för Spotlight och Steve Golin har även nominerats för Best Picture för filmerna Babel och The Revenant.