Dödsfall

Personligt Filmproducenten Steve Golin är död.
Personligt • Publicerad 23 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Steve Golin, till vänster i bild, och de andra producenterna för Oscarsbelönade Spotlight 2016.
Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Steve Golin, till vänster i bild, och de andra producenterna för Oscarsbelönade Spotlight 2016. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Den amerikanske filmproducenten Steve Golin, har avlidit i en ålder av 64 år.

Tillsammans med Jony Sighvatsson startade de på 80-talet Propaganda film, som blev det största produktionsbolaget inom musikvideos och kommersiell produktion. De har vunnit fler MTV Video Awards och Cannes Palme D’Or Awards än något annat bolag.

1999 startade han produktionsbolaget Anonymous Content.

De ligger bakom framgångsrika filmer och tv-serier som exempelvis The Game (1997), Being John Malkovich (1999), Eternal sunshine of the spotless mind (2004), Babel (2006), Rendition (2007), True detective (2014), Mr Robot (2015) och Spotlight (2015).

De fick ta emot en Oscar för Spotlight och Steve Golin har även nominerats för Best Picture för filmerna Babel och The Revenant.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.