Ideologin var förankrad i hjärtat

Personligt Minnesord efter Ulla Wallin.
Personligt • Publicerad 23 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ulla Wallin blev 72 år gammal.
Foto: Jan Carlsson
Ulla Wallin blev 72 år gammal. Foto: Jan Carlsson

Ulla Wallin har avlidit efter en längre tids sjukdom i en ålder av 72 år.

Ulla Wallin var en genuin ”torpare” och socialdemokrat. Hon föddes och växte upp i Trää under enkla förhållanden. Hennes livsresa innehöll boende i såväl Amerika som i Malmö.

Hon studerade till sjuksköterska och arbetade under många år som detta. Efter många år i Malmö återvände Ulla till sitt älskade Teckomatorp och där fick hon avsluta sin livsgärning.

Ulla var i hela sitt liv en engagerad och aktiv kvinna. Under åren som hon bodde i Malmö var hon kommunalpolitiskt aktiv för Socialdemokraterna och bland annat ordförande i en stadsdelsnämnd.

När Ulla återkom till Teckomatorp engagerade hon sig omedelbart i Socialdemokraterna där och i Svalövs kommun. I många år var hon ledamot i kommunfullmäktige och kommunala nämnder, såsom vård och omsorg, byggnadsnämnd.

Ulla var som person mycket generös och omtänksam. Hennes ideologi var fast förankrad i hennes hjärta och under hela sitt vuxna liv brann hon för alla medmänniskors rätt till frihet och rättvisa. Det solidariska samhällsbygget var en självklarhet och ett rättesnöre för henne.

Ulla var en stark kvinna, som alltid uttryckte sin mening och det är många makthavare som fått känna av Ullas vassa inlägg när hon tog strid för sin övertygelse och sina medmänniskor.

Vi tackar och hedrar Ulla för en fantastiska livsgärning.

Émilie Lundgren Ordförande Socialdemokraterna Svalövs kommun
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.