Annons

Pontus var jämnheten själv

motocross Det blev ingen heatseger för bröderna Jönsson vid SM-premiären i motocross, men lillebror Pontus var jämnheten själv och tog totalsegern i MX2 tack var tre pallplatser.
Hässleholm • Publicerad 24 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Pontus Jönsson (47) var i ledningen i de två sista heaten men fick se sig omkörd två gånger om. Men hans kyliga körning gav honom totalsegern i första SM-deltävlingen. Foto: Caroline Joelsson
Pontus Jönsson (47) var i ledningen i de två sista heaten men fick se sig omkörd två gånger om. Men hans kyliga körning gav honom totalsegern i första SM-deltävlingen. Foto: Caroline Joelsson

När SM i motocross drog igång på Saxtorpsbanan i Landskrona i helgen hade Sösdala MK:s Pontus och Jesper Jönsson var sin silvermedalj från i fjol att försvara, och för lillebror Pontus började SM på bästa sätt. Visserligen vann han inte något av de tre heaten i MX2, men två andraplatser och en tredjeplats gav honom totalsegern i klassen.

Annons

I det första heatet, som kördes på lördagen, knep han tredjeplatsen tack vare en omkörning i allra sista kurvan. I söndagens två heat blev det två andraplatser, och heaten påminde ganska mycket om varandra.

Om han var jämnheten själv så var det inte fallet med hans konkurrenter. De tre heaten vanns av tre olika förare (Cornelius Töndel, Isak Gifting och Ken Bengtsson) och ingen av dem lyckades fullt ut i alla heaten vilket gör att Pontus har en ledning på tio poäng efter första helgen.

Att det är olika heatvinnare, är det ett tecken på att det kommer att bli riktigt jämnt i SM i år?

För storebror Jesper, som kör i MX 1, gick det däremot inte lika bra. En sjunde-, en tiondeplats och ett brutet heat blev hans facit i Landskrona.

Annons

– Med tanke på förutsättningarna får jag ändå vara nöjd. Jag visade att jag hängde med i starterna, och det kändes bra när jag tog i. Det är bara att acceptera att orken inte var där den här gången, säger Jesper som kunde se Filip Bengtsson vinna alla tre heaten i MX 1.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons