Blackie Lawless och hans W.A.S.P på Helgeåfestivalen 2016. I sommar kommer bandet tillbaka till festivalen. Foto: Jörgen Johansson/arkiv

W.A.S.P tillbaka på Helgeåfestivalen

nöje 2016 spelade W.A.S.P på Helgeåfestivalen. I sommar kommer bandet tillbaka.
– Alla som gillar rock/hårdrock gillar W.A.S.P, de har många odödliga hits, säger festivalgeneralen Andreas Martinsson om bokningen.

Trots att det snart gått 40 år sedan bandet bildades turnerar W.A.S.P, med Blackie Lawless som frontfigur, flitigt världen över. Men att få dem till Helgeåfestivalen har inte varit det lättaste.
– De är inte helt enkla att få tag i. Bandet gör bara två spelningar i Sverige i sommar, hos oss och i Gävle, säger Andreas Martinsson.

Med det här bandsläppet har Helgeåfestivalen nu presenterat samtliga headlines och festivalgeneralen är nöjd.
– Dee Snider, Wilmer X och W.A.S.P. Jag tycker vår lineup i år är både bred och jäkligt bra. Vi har tagit ett beslut på att vi ska vara en festival för rock och förbannat bra musik och den linjen kommer vi att fortsätta köra, säger Andreas Martinsson.

Andra band som släpptes under onsdagen var Secret Service, som i början av 1980-talet spottade ur sig hits som ”Oh Susie”, ”Flash in the Night” och ”Ten o’Clock Postman”.
– Gamla dängor som många, i alla fall om man är över 30, kan. Johan Becker, som ersätter Ola Håkansson, har också lite lokal koppling, han är gift med en tjej från Broby, och skrev Helgeålåten som kom för ett par år sedan, säger Andreas Martinsson.
Alla Helgeåveteraner kan också glädjas åt att ordningen är återställd – i sommar står Smens baglomma som vanligt på scenen igen.
– De var tvungna att tacka nej förra året, till mångas förtret. Och det var inte bara Göingebor som saknade dem, säger Andreas Martinsson.

Återvänder gör även Släkkten, som varit ett stående inslag på Helgeåfestivalen sedan 2016.
Helgeåfestivalen är den 4-6 juli och hittills rullar det på bra både med biljettförsäljning och bokning av campingplatser.
– Vi har inget att klaga på, och jag misstänker att det fyller på rätt mycket till på campingen efter detta släppet, säger Andreas Martinsson.