Annons

USA-resan ställdes in – vann cup i Barcelona

Hässleholm • Publicerad 25 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter ett framgångsrikt Gothia Cup-äventyr 2018, där de gick obesegrade och vann B-slutspelet, blev FC Hessleholms F04 inbjudna till en ungdomsturnering i Dallas under påskhelgen. Tjejerna jobbade och sålde diverse produkter för att tjäna ihop till USA-resan och tränaren Percy Olsson såg till att boka flygbiljetterna. Då kom bakslaget. I februari meddelade nämligen Icelandair att de ställt in rutten till Dallas.

Annons

Spelarna och deras tränare var dock fast bestämda med att de skulle spendera påsklovet på utländsk ort. Percy Olsson tog kontakt med ett bolag som hjälpte FC Hessleholm att anordna en resa för att delta i Trofeo Mediterráneo i Barcelona.

Straffläggningen vann FC Hessleholm med 3-1 och i finalen väntade sedan FC Santa Susanna. De bägge lagen hade stött på varandra redan i gruppspelet men i finalen lyckades FC Hessleholm inte besegra spanjorskorna efter full tid. I matchens sista minut kvitterade Santa Susanna till 1-1 och tog matchen till straffar.

Finalen vann FCH med 5-3 och därefter fick de inför fullsatta läktare lyfta bucklan som förkunnade att de vunnit turneringen. Dessutom mottog Mathilde Janzen, en av två 05:or i laget, priset som turneringens skytteligavinnare.

Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons