Annons

Ung entreprenör: ”Det värmer mitt hjärta”

SIBBHULT/HÄSSLEHOLM Modedesignern bakom Strng Wmn representerar Östra Göinge.
Hässleholm • Publicerad 26 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Norra Skåne har tidigare berättat om modeskaparen Waxiu Shehu, som driver företaget Strng Wmn. Han kom till Sverige från Nigeria och när den lovande fotbollskarriären förstördes av skador satsade han allt på sin andra stora passion: Mode. Inspirerad av starka kvinnor och kampen för jämställdhet skapade han märket Strng Wmn. Från början som en hobby, men snart blev han entreprenör med eget företag.

Annons

Det var i Östra Göinge, i Sibbhult, han fann ett hem i Sverige och en stor del av hans hjärta finns kvar där även om han numera bor i Hässleholm. Senast Norra Skåne besökte Waxiu hade han hela sin verksamhet hemma i lägenheten. Nu har han skaffat kontor/studio i ett rum på Norra Station.

Var får du inspiration till dina kläder?

Region Skåne startade 2013 initiativet Entreprenör Skåne för att skapa nätverk av drivna unga entreprenörer i hela Skåne. Nu är det Skånes entreprenörskapsgenerator Forza of Sweden som ansvarar för Entreprenör Skåne. Unga företagare från Skånes kommuner har nominerats och 29 har valts ut – och en av dem är alltså Waxiu Shehu, som representerar Östra Göinge.

bild 1/3
Waxiu Shehu.
Waxiu Shehu. FOTO: PETER PAULSSON
Waxiu Shehu.
Waxiu Shehu.
Waxiu Shehu. FOTO: PETER PAULSSON
Fakta:

3 SNABBA

1. Vad är drömmen med Strng Wmn?

2. Vad är du rädd för?

3. Du lär vara morgonpigg, stämmer det?

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons