40-tal personer evakuerade efter vindsbrand

Malmö • Publicerad 29 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Räddningstjänsten fick ta hjälp från flera stationer runt om i Skåne för att bemästra den fullt utvecklade branden.

Larmet om vindsbranden på Viborgsgatan kom in strax efter midnatt och räddningstjänsten åkte till platsen och påbörjade släckning av branden som snabbt hade spridit sig upp i taket. Även polis och ambulans fanns på plats för att bistå räddningstjänsten.

- En okänd gärningsperson ska ha anlagt en brand i en lägenhet och orsakat stor förstörelse. Det började brinna i taket i köket och branden hade kunnat sprida sig till större delen av huset. Den aktuella lägenheten är totalt utbränd. Det är i nuläget oklart hur pass skadade de andra lägenheterna i fastigheterna är, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen fick evakuera ett 40-tal boende i fastigheten och placerade dem på Värner Rydénskolan för vidare uppföljning. Ingen person ska ha skadats i den kraftiga branden.

Räddningstjänsten fick kontroll över branden vid två-tiden på natten och en timme senare var branden i stort sett släckt.

Det är på måndagsmorgonen ännu oklart när de evakuerade kan återvända till sina bostäder.

Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

Strax efter klockan 17 på söndagseftermiddagen brann det i samma lägenhet. Då konstaterades kraftig rökutveckling från en balkong och rökdykare fick bryta upp en lägenhetsdörr för att komma in och släcka branden. Branden lokaliserades till köket. Ingen person befann sig i bostaden vid tillfället.

bild 1/3
Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett flerfamiljshus på Persborg i Malmö natten mot måndagen. Pols och räddningstjänst larmades strax efter midnatt, natten mot måndag. Omkring ett fyrtiotal boende i fastigheten har evakuerats. I nuläget finns inga rapporter om skadade. 
Foto: Johan Nilsson / TT
Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett flerfamiljshus på Persborg i Malmö natten mot måndagen. Pols och räddningstjänst larmades strax efter midnatt, natten mot måndag. Omkring ett fyrtiotal boende i fastigheten har evakuerats. I nuläget finns inga rapporter om skadade. 
Foto: Johan Nilsson / TT
Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett flerfamiljshus på Persborg i Malmö natten mot måndagen. Pols och räddningstjänst larmades strax efter midnatt, natten mot måndag. Omkring ett fyrtiotal boende i fastigheten har evakuerats. I nuläget finns inga rapporter om skadade. 
Foto: Johan Nilsson / TT
Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett flerfamiljshus på Persborg i Malmö natten mot måndagen. Pols och räddningstjänst larmades strax efter midnatt, natten mot måndag. Omkring ett fyrtiotal boende i fastigheten har evakuerats. I nuläget finns inga rapporter om skadade. 
Foto: Johan Nilsson / TT
Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett flerfamiljshus på Persborg i Malmö natten mot måndagen. Pols och räddningstjänst larmades strax efter midnatt, natten mot måndag. Omkring ett fyrtiotal boende i fastigheten har evakuerats. I nuläget finns inga rapporter om skadade. 
Foto: Johan Nilsson / TT
Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.