Tåg krockade med traktorsläp – ”änglavakt”

Sölvesborg Vid fyratiden på måndagseftermiddagen körde ett tåg in i ett traktorsläp norr om Sölvesborg.
Publicerad 29 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ett Öresundståg med ett 50-tal passagerare har krockat med ett traktorsläp i Sölvesborg.
Tåget har evakueras.
Olyckan inträffade vid 16-tiden på måndagen. Skånetrafiken uppger att tågtrafiken mellan Sölvesborg och Karlshamn har stoppats och att ersättningsbussar ska sättas in.
Foto: Johan Nilsson / TT
Ett Öresundståg med ett 50-tal passagerare har krockat med ett traktorsläp i Sölvesborg. Tåget har evakueras. Olyckan inträffade vid 16-tiden på måndagen. Skånetrafiken uppger att tågtrafiken mellan Sölvesborg och Karlshamn har stoppats och att ersättningsbussar ska sättas in. Foto: Johan Nilsson / TT

Larmet om kollisionen kom in till polisen 16.02. Ambulans, räddningstjänst och polis har ryckt ut till platsen.

En person uppges ha skadats vid olyckan, denne ska dock, enligt polisen vara vaken och talbar.

Olyckan inträffade ungefär en kilometer norr om E22:an i höjd med Gammalstorp. Tåget är ett Öresundståg som hade cirka 55 personer ombord. Passagerarna har evakuerats.

Räddningsledaren Martin Jansson berättar för Sydöstran att traktorn, som fraktade potatis, fått stopp av okänd anledning samtidigt som ekipaget körde över järnvägsövergången – sedan gick bommarna ned.

Till skillnad från lokföraren klarade sig traktorföraren oskadd.

Det råder just nu trafikstopp på sträckan Sandbäck-Sölvesborg. Det är oklart hur länge stoppet kommer att vara.

Trafiken väntas återupptas cirka klockan 23:00. i tågtrafiken mellan Sölvesborg och Karlshamn på polisens begäran. Öresundstågen vänder i Sölvesborg och Karlshamn. Pågatågen vänder i Bromölla. Inväntar information när trafiken beräknas återupptas", skriver Trafikverket i ett trafikmeddelande.

Vid 20:10-tiden gick Trafikverket ut med att man räknar med att tågtrafiken kommer att återupptas vid 23.00 ikväll.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.