IFK bortaslog serieledarna

fotboll Mike Andrews segermål
Hässleholm • Publicerad 1 maj 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Mike Andrew fick måljubla för andra gången i rad då han följde upp sitt matchavgörande mål mot Österlen med ett sent segermål i Dalstorp. FOTO: MARIKA HÖGHÄLL/ARKIV

Efter de två inledande förlusterna mot Berga och Räppe har IFK Hässleholm hittat formen och tagit sju poäng på tre matcher.

– Målet kom efter ett missat uppspel vilket gjorde att Dalstorpsspelaren kunde lägga bollen i öppet mål, berättar IFK-tränaren.

IFK började den andra halvleken bra och kunde kvittera till 1-1 tio minuter in på densamma. Muhammed Hamdan vann en boll, spelade fram den till Theo Ekström som slog in bollen bakom hemmaförsvaret där Mike Andrew dök upp och slog in bollen i öppet mål.

Tio minuter före slutet hade Andrew ett avslut som målvakten Jesper Hallqvist styrde ut till Muhammed Hamdan som sköt returen utanför.

– Vi gör en riktigt bra match då försvaret inte släpper till några chanser och vi skapar en fyra-fem vassa tillfällen framåt, säger Jönsson.

Fakta:

IFK Hässleholm: Alexander Nilsson – Isak Olsson, Egzon Ademi, Isak Orajärvi – Nikola Zivanovic. Patrick Osiako (75), Mattias Jönsson, Philip Bengtsson – Theo Ekström (70), Mike Andrew, Ikose Abelto (24).

Ersättare: Carl Lundahl Persson (mv), Mohammed Hamdan (24), Victor Holmberg, Waed Shaif (70), Derrick Dixon, Carl Mujaguzi (75), Mustafa Owaid.