En poäng kunde varit mer för Vittsjö

Hässleholm • Publicerad 2 maj 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Michelle de Jongh gjorde sitt fjärde mål den här säsongen då hon sköt in Vittsjös mål i Växjö.FOTO: TT

Det hade gjorts en del ändringar i Vittsjö sedan söndagens segermatch mot Linköping. Shannon Lynn hade ersatt Sabrina D’Angelo i målet medan Ebba Hed gick in till vänster på mittfältet.

I Växjö startade de bägge Vittsjöspelarna Osinachi Ohale och Emmi Alanen medan Amanda Persson fick börja på bänken Hon kom dock in redan efter 17 minuter då Nellie Karlsson blev fotskadad.

Men Vittsjöpressen skulle löna sig och i 38:e minuten kom Vittsjös ledningsmål. Tove Almqvist passade till Michelle de Jongh som från en position till höger i straffområdet kunde skjuta 1–0 till vänster om Edrud i hemmamålet.

Strax efter sprang Nellie Persson igenom och slog en passning till Tove Almqvist som fick till bra avslut.

I stället skulle Växjö kvittera i den 70:e minuten. Alexandra Jonasson slog en djupledspassning till Anna Anvegård som helt fri med Shannon Lynn utjämnade till 1-1. Vittsjöförsvaret försökte att ställa Växjös skyttekung offside men misslyckades med detta.

På övertid så slog de Jongh ett högt inlägg från högerkanten. Clara Markstedt gick upp i duell med Edrud som fick undan bollen som hamnade hos Summer Green. Hennes skott kunde dock blockeras till hörna.

Fakta:

Vittsjö: Shannon Lynn – Lisa Klinga, Alexandra Benediktsson, Sandra Adolfsson, C J Bott – Michelle de Jongh, Nellie Persson, Johanssa Andersson, Ebba Hed – Clara Markstedt, Tove Almqvist.

Ersättare: Sabrina D’Angelo, Amanda Perez, Leandra Smeda, Emma Lund, Summer Green, Paulina Nyström, Kajsa Lind.