Kurran & Pigan räddar en liten, av Lisa Moroni.

Boktips

Kurran & Pigan räddar en liten
Lisa Moroni
Bonnier Carlsen

Vem är det som ropar så ynkligt? Kurran och Pigan rusar mot ljudet och upptäcker en liten larv som håller på att bli mat åt två fåglar. De skyndar sig att rädda larven och tar med den hem. De vårdar den lilla larven ömt, hämtar blad från träden och syr kläder efterhand som larven blir fetare. Så en dag spricker larven, de blir alldeles förskräckta! Kurran och Pigan hittar bara ett gammal skinn på golvet, men vad är det får något konstigt som sitter uppe i taket? Är den inte larvens ögon som kikar ut? Vad är det som händer? Denna småbarnsbok förklarar hur det går till när en liten larv blir till fjäril och det är härliga och färggranna bilder på sidorna.

Dagens fråga

Har du varit utomlands på semestern?

Loading ... Loading ...